Всичко за мен

Моята снимка
ПОНЯКОГА КАУЗАТА, ЗА КОЯТО СЕ БОРИМ, ПРОСТО НИ ИЗБИРА..

събота, 23 февруари 2013 г.

Комуникация и говор


    Родителите трябва да действат търпеливо и интуитивно. Ученето на език трябва да доставя удоволствие. Детето с аутизъм ще се чувства много по-независимо, ако попита за чаша вода с думи, жестове или знаци.
Комуникацията помага да се спечели повече контрол върху собствения живот. И докато детето разпознава значението на емоциите, чрез съществителни, глаголи, прилагателни, страхът в него постоянно ще намалява. Това е чудесно! Целта е да се помогне на детето да се чувства по-добре. Когато страхът го напусне, то ще се чувства по-освободено.
Аутизмът у детето няма да изчезне, но то ще бъде по - спокойно и доволно.
Много е важно да се правят изследвания върху причините за структурния дисбаланс в мозъка на аутиста, което води до комуникативните и говорни особености. Зад такива изследвания трябва да се крие предимно истинският интерес и грижа на специалистите към един особен, специфичен тип на личността. Не подкрепям желанието на много експерти да разберат как става „фокусът” и как да се отстрани ''особеното'' в личността им.
Често езикът на аутиста се състои от цветни определения и оригинални изрази. Това е много сериозна подкрепа в писането на стихове.
Изкуството може също да е средство за комуникация.
Няма значение дали аутистът ще проговори или не, той, както всички хора, се нуждае от любов.
Ако по един или друг начин аутистите се научат да комуникират, това е една добра възможност за родители и близки да ги опознаят по-добре.
Те биха могли да отворят душата си и да споделят много преживявания, които им се случват. Те могат да споделят ранимата си душа и с други.
Много аутисти не изискват никога да водят комплексен разговор. За тях е по-просто да използват езика си за технически или конкретни цели или да описват чуствата си. В ежедневието си, хората с аутизъм демонстрират комуникативна и емоционална ексцентричност.Това е всъщност тяхното основание за социална изолация, която е отличителна черта.
Някои аутисти искат да започнат разговор, но не знаят как. Те имат желание да бъдат оставени на мира, понеже по природа са обърнати към вътрешния си свят.
Много аутисти изпитват щастие да прекарват дълго време със самите себе си. В навалицата им е безинтересно. Понякога те дори не осъзнават настоящите събития, които се случват на другите - изглеждат като тайнствени „марсианци”, които не могат да намерят общ език с хората и културата на тази планета.