Всичко за мен

Моята снимка
ПОНЯКОГА КАУЗАТА, ЗА КОЯТО СЕ БОРИМ, ПРОСТО НИ ИЗБИРА..

сряда, 26 октомври 2011 г.

Аутизмът и ваксините

    Известно е, че гените, които наследява детето не могат да се изберат и контролират. Това е една съвсем произволна комбинация, която "забърква" природата. Безсилни сме и към вродената имунна защита на детския организъм, спрямо околната среда. Въпреки това, всеки родител може да бъде активен в грижата за здравето на своето дете.
Уверете се, че детето е ваксинирано по график. Известна е теорията за ваксините, като вероятен причинител на аутизъм, но научните изследвания досега нямат доказателство, което да я представя категорично достоверна. Проведени са пет големи епидемиологични проучвания в САЩ, Великобритания, Швеция и Дания, които установяват, че темповете на развитие на аутизъм при ваксинирани деца не са по-различни от тези без ваксини.

Ваксиниране на децата- митове и факти:
  • Мит: Ваксините не са необходими.
  • Факт: Ваксините предпазват детето от сериозни и потенциално смъртоносни заболявания, като: морбили, менингит, полиомиелит, тетанус, дифтерит и магарешка кашлица. В днешно време тези заболявания са рядкост, именно поради използването на ваксините. В същото време, бактерии и вируси съществуват навсякъде и те могат да бъдат предадени от децата, които не са имунизирани. 
  • Мит: Ваксините причиняват аутизъм.
  • Факт: Препоръчваната схема за ваксиниране е съобразена изцяло с имунната система на детето в съответната възраст. Друг имунизационен график не би гарантирал същата защита.
  • Мит: Опасно е да се ваксинира детето с няколко ваксини наведнъж. 
  • Факт: Известна е теорията, че именно поставянето на повече ваксини натоварват имунната система на детето и по този начин причиняват аутизъм. Редица изследвания доказват, че ако се разреди броя и честотата на ваксиниране при децата, това не само, че не намалява риска от аутизъм, но и ги поставя в потенциален риск от смъртоносни заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар