Всичко за мен

Моята снимка
ПОНЯКОГА КАУЗАТА, ЗА КОЯТО СЕ БОРИМ, ПРОСТО НИ ИЗБИРА..

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Аксел Браунс-човекът, който обяснява своя аутизъм( част 1)

Какво, наистина, мислят и чувстват аутистите?

  Гледната точка на експертите и терапевтите, относно хората с аутизъм, е повлияна винаги от неаутистичното поведение и възприятие. Разбира се, научното становище не е за подценяване, като се има предвид, че то се изготвя въз основа на дългогодишна работа, както и на много интензивни и директни контакти със засегнатите.
Много хора с аутизъм не могат да споделят как се чувстват или как преживяват определена ситуация, защото те имат много тежки дефицити по отношение на изговарянето на думи и съставянето на изречения. 
По тази причина, да се получи информация за аутизма от първа ръка е нещо, което се среща много рядко. 
Рядкост са аутистите, които могат да опишат подробно своя вътрешен свят, като са напълно наясно с него и осъзнават реалността на живота, която заобикаля всички нас. 
Някои аутисти, способни да изразят мислите и чувствата, си са написали лична автобиография, разказвайки за своята "Вселена".
  Такъв пример е писателят от Хамбург - Аксел Браунс. 
По негови думи, той има лека форма на аутизъм, но описва ранното си детство като труден период, съпътстван от много тежки аутистични прояви. Аксел Браунс споделя, как изведнъж не е могъл да вижда добре лицата на хората, виждал ги, като в мъгла. Звуците, които чувал от околните, започнал да възприема много плашещо и натоварващо, като някакво „съскане”. Въпреки всичко, той получава необходимата подкрепа от своето семейство, започва да говори отново и завършва успешно училище. (следва част 2)
                

Няма коментари:

Публикуване на коментар