Всичко за мен

Моята снимка
ПОНЯКОГА КАУЗАТА, ЗА КОЯТО СЕ БОРИМ, ПРОСТО НИ ИЗБИРА..

събота, 7 януари 2012 г.

По следите на Аутизма..

 
     В света на медицината, аутизмът се възприема все повече като разрастваща се "епидемия", която обхваща значителен брой деца, които не могат да говорят или изпитват болка само от допира на дрехите си. 
Диагнозата е: "Аутизъм".
  В средата на 70-те години на миналия век, аутизмът се е срещал като сравнително рядка "болест", която е засягала 1 на 10 000 деца. 
Според последните научни изследвания, се наблюдава значителен и обезпокояващ ръст от 40 %.
Аутизмът се разглежда като много особено и странно състояние, чийто причинител е все още неизвестен и "лекуването" му е невъзможно.
Голяма част от хората с аутистично поведение имат в някаква степен и мозъчно "увреждане" (с такива думи трябва да се внимава). 
Съществуват и хора с аутизъм, които притежават забележителни математически или артистични способности. Има такива, които са изключително чувствителни на болка и други, които реагират много екстремно на всякакъв допир.
Хора, при които аутизмът има едва забележими прояви, притежават изключителни вербални способности, докато силно засегнатите не могат да говорят изобщо.
Според редица учени, аутизмът демонстрира  една интензивно противоречива и хетерогенна "клинична картина", която е невъзможно да бъде проследена и разгадана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар